turuncu domates

Amerikalı
gıda bilimcileri, turuncu domates yetiştirdiler.
Ohio Eyalet
Üniversitesinden bilim adamları, turuncu domatesin vücut tarafından daha rahat
emilen bir “likopen” türü içerdiği için, kırmızı domatesten çok daha yararlı
bulunduğunu iddia ediyorlar.Bir antioksidan türü olan likopen, gerek domatese gerekse diğer sebze ve
meyvelere renklerini veren madde.

Gıda bilimi ve teknolojisi profesörü Seteven Schwartz ve arkadaşları, 12
gönüllüyü turuncu ve kırmızı domates soslarıyla yapılmış makarna testinden
geçirdiler. Ancak gönüllülerden testlerden önce 13 gün boyunca domates ve
domatesle yapılmış yemek yememeleri istendi.

Makarna yemeden önce ve yedikten sonra deneklerden her bir-iki saatte alınan
kan örneklerinde likopen seviyesine bakıldı.

Sonuçlar, turuncu domatesten likopen emiliminin, kırmızı domatesten emilimden
2,5 kat daha yüksek olduğunu gösterdi.

Schwartz, kırmızı domatesin daha çok likopen içerdiğini ancak bunun büyük
bölümünün vücudun iyi ememeyeceği biçimde olduğunu söyledi. Schwartz, “Deneye
katılanlar, turuncu domatesten yapılan sosu yerken belki daha az likopen
aldılar, ancak kırmızı dometes sosusundan daha fazla likopen vücutlarında
emildi” dedi.

daha fazlası www.forumover.com

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: